Case

Samenwerkende Zorgboeren Zuid kiest voor Managed Services

Auteur: Heine Stuivenberg, Consultant
Laatst bijgewerkt: 10 september 2024

Het team van Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ) is een professionele zorgboerenorganisatie onder de rivieren. De organisatie helpt aangesloten zorgboerderijen om ondernemen en leven op de boerderijen hand in hand te laten verlopen. Én dat er kwalitatieve en hoogwaardige zorg wordt geboden aan een zo breed mogelijke groep mensen. Om die professionele dienstverlening te blijven verschaffen, was er een verandering nodig in de IT-omgeving van Zorgboeren Zuid. Daar kwam UniProfs om de hoek kijken.

Gevaren van groei

Bij Zorgboeren Zuid werken twintig mensen, waaronder Tania Potters. Zij vertelt over de pijnpunten van de organisatie: “Ik ben verantwoordelijk voor de IT-afdeling omdat ik vanouds de contactpersoon ben voor applicatiebeheer. We verzorgen de zorgadministratie, zorginkoop, contractbeheer en deskundigheidsbevordering van onze leden. En dat allemaal in onze digitale omgeving. Onze oude IT-partner kon ons niet langer voorzien in wat we nodig hadden. We groeiden namelijk te hard, werden te groot én er ontstonden te veel risico’s om door te gaan met deze IT-systemen en IT-partner.”

Security en inzicht

Eén van deze risico’s vertaalde zich naar problemen met de cybersecurity. “Er zijn incidenten geweest met het vrijkomen van cliëntgegevens en dat wil je koste wat het kost voorkomen. Vooral als je met gevoelige data van zorgcliënten werkt.” Naast digitale veiligheid, wilde Samenwerkende Zorgboeren Zuid meer inzicht in data, constante updates en vermindering van IT-gerelateerde taken. “We zochten een gecertificeerde partij die ons advies en service kon bieden op hoog niveau. Toen kwamen we uit bij de Managed Services van UniProfs.”

Vertrouwen

In de eerste twee gesprekken is er vertrouwen uitgesproken naar elkaar. “Wij hebben verteld wat we wilden qua verbeterslag”, zegt Tania. Een onderdeel van de afspraak was het certificeren in ISO en NEN, specifiek voor gegevens in zorgorganisaties. Zo is UniProfs vervolgens op kantoor langsgekomen en hebben ze de hele digitale omgeving in kaart gebracht: “Ze hebben zelfs de losse bekabeling voor ons netjes vastgemaakt. Al onze laptops zijn genummerd en voorzien van software, zodat deze vanuit de UniProfs-systemen bestuurd voor alle managed services, maar ook voor calamiteiten.”

Firewall en antivirus

De systemen van Samenwerkende Zorgboeren Zuid werden door UniProfs eigen gemaakt. Met de gecertificeerde werkwijze zijn alle bedrijfsprocessen onder de loep genomen. De gevoeligheden in security kwamen zo ook boven water. De firewall én de antivirussoftware presteerden ondermaats, zeker voor een zorgorganisatie. Deze moesten naar een hoger niveau, dus UniProfs adviseerde de vereiste producten. Tania: “Die upgrade in security is belangrijk voor onze betrouwbaarheid als zorgorganisatie. Wij hebben grote stappen gezet in het beveiligen tegen verlies en onrechtmatig gebruik van persoonsgegevens. Zo maken wij onze belofte voor volledige beveiliging van deze gegevens waar.” Sindsdien zijn er ook nog extra securityonderdelen toegevoegd op alle fronten.

Managed services zijn een meerwaarde

“UniProfs heeft met grote betrokkenheid en veel aandacht de managed services gerealiseerd. Er is naar ons geluisterd”, benoemt Tania. “Het is écht een meerwaarde om altijd inzicht te hebben in je eigen IT-beveiliging. De IT-ticketing, updating, cloudservices en monitoring van software liggen allemaal bij UniProfs. Waar alle IT-problemen altijd bij mij eindigden, geven de medewerkers deze nu direct door aan de managed services. Zo heb ik meer tijd voor mijn andere werkzaamheden.”

 

Wij hebben ook mooie projecten afgeleverd bij andere klanten. Bekijk ze hier! En wil je graag weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op.

In dit artikel

Gevaren van groei
Security en inzicht
Vertrouwen
Firewall en antivirus
Managed services zijn een meerwaarde

Meer weten?

Stel dan hier je vraag aan ons!

Neem contact op met Heine Stuivenberg

Accountmanager Logistics

Ook interessant

Case

Hibis: veilige opslag van zorgdata met nieuwe Azure-infrastructuur

Case

Anderson MacGyver naar de cloud: het medicijn tegen groeipijn

Case

Samenwerkende Zorgboeren Zuid kiest voor Managed Services

Case

Van Ommen: de cloud in met UniProfs

Blog
Security

Een einde aan de onduidelijkheid van NIS2

Blog

UniProfs Operations: nóg meer operationele efficiëntie en optimale service

Blog
Cloud ready

Techbeurzen: onnodig of noodzaak?

Keynote

Cyber Security Awareness Training

Blog

Feiten en fabels: kostenbesparing en risicobeheersing

Blog
Security

Waarom back-up zonder databescherming een risico is dat je niet wilt nemen

Blog
Security

De delicate balans tussen kostenbesparing en risicobeheersing

E-book

Kostenbesparing en risicobeheersing bij productiebedrijven

Case

Geostick: van toekomstvisie naar de cloud

Blog
Security

Certificeringen that keep you going

Blog
Security

Uniprofs – Microsoft cloud solutions that keep you going

Blog

Uniprofs bekroond met Microsoft Gold Cloud Platform competentie

Blog
Security

Wees voorbereid! Cybercriminelen slaan hun slag in jouw vakantie.

Blog

Leuk zo’n nieuwe tool maar hoe gebruik je het?

Blog

5 overdenkingen over de snelle it wereld