Case

Anderson MacGyver naar de cloud: het medicijn tegen groeipijn

Auteur: Heine Stuivenberg, Consultant
Laatst bijgewerkt: 10 september 2024

Netwerken koppelen, een printer of router aansluiten. Microsoft-accounts goed instellen op de laptops van medewerkers. De veilige uitwisseling van bestanden op de NAS-harde schijf regelen. Dat klinken als typische werkzaamheden van de IT-afdeling. Maar het waren de taken van Ton Masselink, consultant bij Anderson MacGyver.

 

Na een risicoanalyse binnen het bedrijf bleek: IT-beheer in eigen hand houden was niet langer mogelijk. UniProfs werd als Microsoft-specialist ingeschakeld om de cloud-transitie te realiseren. Waarom was dit nodig?

IT zonder IT-afdeling

Anderson MacGyver ontwerpt nieuwe digitale organisaties en IT-infrastructuren voor organisaties. Zo implementeren ze ERP-voorraadsystemen bij producenten en leveranciers of IT-oplossingen voor machinebouwers. Klanten in de productie zijn bijvoorbeeld een fabrikant van logistieke loopbanden en een organisatie in hoogspecialistische machinebouw.

“Het inspoelen van één laptop kostte me 4 uur.” – Ton Masselink

Ton zegt: “We begonnen met 15 mensen. Het bedrijf groeide en de IT-taken groeiden mee, alleen hadden we niet écht een eigen IT-afdeling. Daardoor werd het ontzettend onoverzichtelijk en was niet langer behapbaar. Ik was samen met een collega bezig met IT, terwijl we eigenlijk klanten moesten adviseren.” Hij gaat verder: “Na een interne risicoanalyse besloten we dat we een externe beheerpartij nodig hadden. Met de juiste tools en kennis om onze IT-vraagstukken uit handen te nemen.”

Besparing van tijd en kosten

“Eigenlijk zijn we exact op tijd overgestapt, precies voor de coronapandemie. Thuiswerken was voor ons technologisch gezien al mogelijk. Het scheelt enorm veel tijd nu IT niet langer onze verantwoordelijkheid is. Mijn collega en ik kunnen weer doen waar we goed in zijn: klanten van Anderson MacGyver helpen”, vertelt Ton. Kosten voor het eigen beheer van laptops, servers en de uren die daar aan besteed werden, zijn verleden tijd. “De cloud voorkomt díe kosten en behoedt ons op den duur ook voor onderhoudskosten voor onze digitale werkplek. En we hoeven zelf niet meer naar IT om te kijken.”

“Nu kunnen mijn collega en ik doen waar we goed in zijn: klanten van Anderson MacGyver helpen.”

Volledig naar Microsoft-cloudservices

Zelf gebruikt Anderson MacGyver al sinds jaar en dag software van Microsoft Het uitgebreide portfolio voldoet aan alle benodigdheden van de organisatie. Als Microsoft-specialist was UniProfs dan ook een vanzelfsprekende keuze. Hun eerste taak was het integreren van Microsoft Teams, voor het eenvoudiger delen van informatie, waar je ook bent. Het digitale domein moest daarvoor éérst helemaal ingericht worden. Vervolgens was de overstap naar Microsoft-cloudservices het belangrijkste wapenfeit. Hierin waren de volgende onderdelen belangrijke implementaties:

  • Alarmeringen voor grote downloads
  • Back-ups in Europa
  • Tweestapsverificatie
  • Monitoring van processen

Ton: “We zitten met onze organisatie nu volledig in de cloud, ook met Microsoft Security. Het monitoren van bedrijfsdata is geautomatiseerd en de IT-tickets komen nu allemaal bij UniProfs, en niet bij ons. Nog steeds leg ik alle vragen gerelateerd aan Microsoft bij hen neer. Ze komen altijd met een oplossing en het gaat altijd snel. Dat is voor ons enorm waardevol”

Volwassen en gestructureerd

Zonder samenwerking was Ton nog steeds laptops aan het installeren en Microsoft-accounts aan het koppelen. Nu die tijd wordt bespaard, ligt de focus weer op eigen klanten en kan Ton –samen met UniProfs– naar de toekomst kijken: “Ze gaan ons helpen met het optimaliseren van bedrijfsprocessen, zoals het automatisch installeren van onze eigen PowerPoint-macro’s.”

De zakelijke relatie is leuk en informeel begonnen. En nu is deze relatie gestructureerd en formeler. “Én dat past bij onze huidige organisatie”, vervolgt Ton. “We zijn samen volwassen geworden. We merken dat klanten meer van ons verwachten, zoals bepaalde ISO-certificeringen. Nu UniProfs die heeft is dat voor ons ook een garantie voor kwaliteit. We groeien als organisatie nog steeds. Dat kan nu met een gerust hart.”

Managed services zijn een meerwaarde

“UniProfs heeft met grote betrokkenheid en veel aandacht de managed services gerealiseerd. Er is naar ons geluisterd”, benoemt Tania. “Het is écht een meerwaarde om altijd inzicht te hebben in je eigen IT-beveiliging. De IT-ticketing, updating, cloudservices en monitoring van software liggen allemaal bij UniProfs. Waar alle IT-problemen altijd bij mij eindigden, geven de medewerkers deze nu direct door aan de managed services. Zo heb ik meer tijd voor mijn andere werkzaamheden.”

 

Wij hebben ook mooie projecten afgeleverd bij andere klanten. Bekijk ze hier! En wil je graag weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op.

In dit artikel

IT zonder IT-afdeling
Besparing van tijd en kosten
Volledig naar Microsoft-cloudservices
Volwassen en gestructureerd
Managed services zijn een meerwaarde

Meer weten?

Stel dan hier je vraag aan ons!

Neem contact op met Heine Stuivenberg

Accountmanager Logistics

Ook interessant

Case

Hibis: veilige opslag van zorgdata met nieuwe Azure-infrastructuur

Case

Anderson MacGyver naar de cloud: het medicijn tegen groeipijn

Case

Samenwerkende Zorgboeren Zuid kiest voor Managed Services

Case

Van Ommen: de cloud in met UniProfs

Blog
Security

Een einde aan de onduidelijkheid van NIS2

Blog

UniProfs Operations: nóg meer operationele efficiëntie en optimale service

Blog
Cloud ready

Techbeurzen: onnodig of noodzaak?

Keynote

Cyber Security Awareness Training

Blog

Feiten en fabels: kostenbesparing en risicobeheersing

Blog
Security

Waarom back-up zonder databescherming een risico is dat je niet wilt nemen

Blog
Security

De delicate balans tussen kostenbesparing en risicobeheersing

E-book

Kostenbesparing en risicobeheersing bij productiebedrijven

Case

Geostick: van toekomstvisie naar de cloud

Blog
Security

Certificeringen that keep you going

Blog
Security

Uniprofs – Microsoft cloud solutions that keep you going

Blog

Uniprofs bekroond met Microsoft Gold Cloud Platform competentie

Blog
Security

Wees voorbereid! Cybercriminelen slaan hun slag in jouw vakantie.

Blog

Leuk zo’n nieuwe tool maar hoe gebruik je het?

Blog

5 overdenkingen over de snelle it wereld